Mijn reis met ChatGPT en de toekomst van efficiëntie | Tjimka | Aimarketingexperts
Tjimka | Aimarketingexperts
Deel & Like ;-)

Mijn reis met ChatGPT en de toekomst van efficiëntie

Conversational-AI

Sinds oktober 2022 ben ik diep ondergedompeld in de wereld van AI en ChatGPT. Mijn reis begon met eenvoudige experimenten, maar al snel ontdekte ik de immense mogelijkheden van GPT’s. Als marketingexpert gebruik ik deze technologieën niet alleen zelf, maar help ik ook mijn klanten om ze effectief in te zetten. Dit gaat veel verder dan alleen het gebruik als een geavanceerde zoekmachine; ik zie de ware waarde in efficiëntie en vooruitgang.

Conversational-AI

Een sprekend voorbeeld is mijn toepassing van AI in een Q&A-systeem voor een servicegericht bedrijf. In plaats van te vertrouwen op Google Dialogflow, een tool die vooral gericht is op het interpreteren en reageren op gebruikersvragen op basis van een vooraf ingesteld datamodel, heb ik ChatGPT ingezet om dynamische, contextuele en gepersonaliseerde antwoorden te genereren. Dit illustreert een grote sprong voorwaarts vergeleken met de vroegere chatbots, die beperkt waren tot voorgeprogrammeerde antwoorden en niet in staat waren om te leren of zich aan te passen aan nieuwe informatie.

In het verleden waren ondernemers vaak afhankelijk van traditionele CRM-systemen of eenvoudige FAQ-pagina’s op hun websites om vragen van klanten te beantwoorden. Deze methoden waren echter beperkt in hun vermogen om te reageren op complexe of unieke klantvragen. Ze misten de dynamiek en het aanpassingsvermogen dat moderne AI-gestuurde oplossingen bieden.

De evolutie van AI van statische, script-gebaseerde antwoorden naar dynamisch en zelflerend is een gamechanger. Waar traditionele chatbots vaak tekortschoten in het bieden van persoonlijke en specifieke antwoorden, kan ChatGPT complexe vragen begrijpen en daarop inspelen. Dit resulteert in een meer betrokken en tevreden klant.

Een ander aspect waar ik enthousiast over ben, is de toegankelijkheid van deze technologie voor kleine en middelgrote bedrijven. Vroeger waren geavanceerde AI-oplossingen vaak voorbehouden aan grote ondernemingen met diepe zakken. Nu, met de komst van gebruiksvriendelijke platformen, is geavanceerde AI-technologie betaalbaar en toegankelijk voor elk bedrijf.

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een nieuwe manier van werken, waarbij efficiëntie en klanttevredenheid hand in hand gaan. Als expert in AI-marketing ben ik voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het helpen van mijn klanten om op de golf van deze technologische revolutie te surfen. ChatGPT is niet langer een futuristische droom; het is een praktische realiteit die de manier waarop we zaken doen fundamenteel verandert.

#openai #chatgpt #llm #mkbnederland

About the Author Tjimka

Wie is Tjimka - Als generalist heb ik een brede interesse. Daarom heb ik vaak een brugfunctie tussen technologie en de gebruiker. Ik ga graag de uitdaging aan en bijt me vast in de opdracht om het klantdoel te bereiken. Ik werk het liefst zelfstandig maar samen bereik je meer en daar leer ik van. Ik sta stevig in mijn schoenen en vertrouw op mijn intuïtie. Met mijn kennis en expertise op het gebied van marketing én de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning, help ik zakelijke dienstverleners die graag meer marketingactiviteiten willen ontplooien, maar geen tijd hebben, of niet voldoende kennis in huis hebben.

>