Mijn vloeibaar goud uit Puglia | Tjimka | Aimarketingexperts
Tjimka | Aimarketingexperts
Deel & Like ;-)

Mijn vloeibaar goud uit Puglia

Een verhaal van passie en smaak

Olijfboom in Ostuni - Puglia

Terwijl ik door de glooiende heuvels van Puglia reis, waar oude olijfbomen hun wortels diep in de voedzame bodem slaan, word ik herinnerd aan de connectie die ik heb met dit stukje aarde. Hier, in de buurt van het pittoreske Ostuni, heb ik een olijfboom gesponsord – een band met de Italiaanse aarde die elk jaar wordt bezegeld met een kostbaar geschenk: flessen vol rijke, smaakvolle olijfolie, liefdevol gecultiveerd door Esther Jacobs.

Esther’s aanpak is wat haar olie onderscheidt. Ze kiest ervoor haar olijfolie ongefilterd te laten, wat zorgt voor behoud van de originele aroma’s en smaken die de zintuigen prikkelen. Wanneer ik een flesje van deze troebele, gouden olie open, wordt ik direct meegevoerd naar het moment waarop deze olijven nog aan hun takken hingen, zachtjes wiegend in de warme mediterrane bries.

Esther’s Tiny Trullo olie, met een zuurgraad van slechts 0,3%, belichaamt de essentie van kwaliteit en gezondheid, vol van polyfenolen die ons welzijn ten goede komen. Het is een product dat niet alleen mijn keuken verrijkt maar ook mijn geest. Met elke druppel proef ik de toewijding en zorg die aan deze olie ten grondslag liggen.

Deze olie is op haar best kort na de oogst in november, maar blijft een heel jaar lang heerlijk. Ik gebruik het graag vers en met respect voor zijn herkomst; niet voor bakken en braden, maar als een elegante finishing touch aan een gerecht.

En als ik deze olie deel, als een cadeau aan vrienden en familie, is het meer dan een smakelijk geschenk. Het is een verhaal, een ervaring, een stukje van de Italiaanse zon en toewijding dat ik doorgeef. Ik deel niet zomaar een product, maar een stukje van een verhaal dat zich verstrengelt met dat van ons, vol van warmte, gemeenschap en natuurlijk, liefde.

Bij het bewaren geef ik dezelfde zorg zoals de Italianen mij hebben geleerd: in het donker, koel, weg van licht en zuurstof, zodat elke fles zijn belofte van kwaliteit en smaak behoudt.

Dit is mijn traditie, mijn ritueel, mijn manier om niet alleen liefde voor goed eten te verspreiden, maar ook een verhaal van een klein landje in Puglia dat door iedere druppel olie heen sijpelt. Als je dus een flesje van deze olijfolie van mij ontvangt, weet dan dat het meer is dan olie; het is een deel van een avontuur, een liefdevol gebaar vanuit een land dat nu een stukje van mijn hart bezit.

Mijn olijfboom in Ostuni - Puglia
Puglia 2022
V.l.n.r. Esther, Marian, Monique, (me), Nhu Y

Volg mee met de avonturen van Esther in Puglia op www.tinytrullo.com en proef de zon, de zorg en de passie die in elke fles is gebotteld.

>