Wat motiveert jou? | Tjimka | Aimarketingexperts
Tjimka | Aimarketingexperts
Deel & Like ;-)

Wat motiveert jou?

Ali B - Koorts

Vorige week vrijdag bezocht ik een show van Ali B genaamd ‘Koorts’. Nu moet je weten dat hij deze show al 3 jaar geleden heeft aangemeld.  Zo’n optreden moet ruim van tevoren aangemeld worden omdat er programmaboekjes gedrukt moeten worden en mensen de tijd moeten hebben om een kaartje te bestellen.

Maar hoe lastig is het om vooraf al de naam en inhoud van je programma te bedenken! En daarbij komt ook nog dat er in 3 jaar tijd heel veel veranderd. ‘Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts’, zegt Ali B.
Niet alleen wereldwijd gebeurd er veel, maar ook de ontwikkelingen op technisch en digitaal gebied. Zo bestaat het woord ‘app’ nog maar 11 jaar en de iPhone is 12 jaar geleden op de markt gebracht. En ook op het gebied van marketing software is er veel veranderd.

En op het moment dat Ali B zijn show aanmeld, in het jaar 2016 gebeurt er ontzettend veel! Kijk hieronder voor een greep van de gebeurtenissen.

Nu was de show een jaar eerder al gepland, maar Ali B had deze geannuleerd vanwege het overlijden van zijn vader, of eigenlijk voor het schrijven van liedjes daarover. Want dat is hoe hij zijn gevoelens en emoties kan verwerken en een plaats kan geven.

Het schrijven van liedjes was geen goed excuus om een show te annuleren vond het management, maar hij was er wel ziek van. De naam van het programma ‘Koorts’ is in dit licht wel weer toepasselijk.

Nu vraag je je misschien af, wat was nu de inhoud van het programma? Ik vroeg me dat zelf namelijk wel af op een gegeven moment en Ali B gaf daar zelf direct ook al antwoord op. En er zaten inderdaad mensen in de zaal die al 3 jaar lang kaarten hadden! 3 jaar! Wat verwacht je dan als toehoorder?

Nadat Ali B het publiek had uitgelegd wat de werkelijke reden was van het afzeggen van zijn show het voorafgaande jaar, gebruikte hij ons, het publiek als inspiratiebron en motivatie. Hij ging een dialoog en de interactie aan. Best een uitdaging voor het publiek zo bleek in het eerste halfuur 😉

De inhoud van het programma werd dus eigenlijk op dat moment bepaald en was een reactie op wat wij als publiek inbrachten. Op deze manier werd je verwachting ingevuld. Ali B vroeg ons ook letterlijk, ‘wat verwacht je van deze show? Wat wil je er voor jezelf uithalen?’

Ali B gaf inhoud aan zijn programma door zijn inspiratie uit het publiek te halen en zijn eigen ‘levensverhalen te gebruiken als bron. Storytelling dus!

Ik ben benieuwd hoe jij inhoud geeft aan je programma’s of diensten en belangrijker nog; Wat motiveert jouw klanten? Wat verwachten ze van jou?

Een greep uit de gebeurtenissen van 2016

Massale aanrandingen in Keulen, het failliet verklaren van V&D, nieuwe voorzitter van FIFA, in Syrië wordt een staakt het vuren afgekondigd, maar in Ankara wordt een aanslag gepleegd waarbij 34 mensen om het leven komen, Nederland bereikt het aantal van 17 miljoen inwoners, 35 mensen komen om het leven bij bomaanslagen op luchthaven Zaventem en in de metro in Brussel, De Turks-Nederlandse journalist Ebru Umar wordt in Turkije opgepakt voor het beledigen van president Erdogan,  Max Verstappen wordt tijdens de GP van Spanje de eerste Nederlandse Formule 1-winnaar ooit, motorcoureur Luis Salom verongelukt, een dodelijke schietpartij in Florida in een homobar in Orlando, de Britse politica Jo Cox wordt doodgeschoten, het referendum over het Britse EU-lidmaatschap wordt gehouden, er komen hagelstenen voor van 8 tot 10 centimeter doorsnee in Noord Brabant, David Cameron  vertrekt als premier, een vrachtwagen rijdt in op de toeschouwers op de Promenade des Anglais, Een man schiet in het rond in een winkelcentrum in München. Hierbij vallen 10 doden, Vicepresident Michel Temer wordt benoemd tot president van Brazilië, Moeder Teresa wordt heilig verklaard door de paus, De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden gewonnen door Donald Trump, Geert Wilders wordt deels schuldig bevonden in het 'minder Marokkanen'-proces, Met een vrachtwagen wordt een aanslag op een kerstmarkt in Berlijn gepleegd, de Russische ambassadeur van Turkije Andrej Karlov wordt doodgeschoten en o.a. David Bowie en Johan Cruijf overlijden.

About the Author Tjimka

Wie is Tjimka - Als generalist heb ik een brede interesse. Daarom heb ik vaak een brugfunctie tussen technologie en de gebruiker. Ik ga graag de uitdaging aan en bijt me vast in de opdracht om het klantdoel te bereiken. Ik werk het liefst zelfstandig maar samen bereik je meer en daar leer ik van. Ik sta stevig in mijn schoenen en vertrouw op mijn intuïtie. Met mijn kennis en expertise op het gebied van marketing én de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning, help ik zakelijke dienstverleners die graag meer marketingactiviteiten willen ontplooien, maar geen tijd hebben, of niet voldoende kennis in huis hebben.

>