Hoe installeer en gebruik je de Facebook Pixel? | Tjimka | Aimarketingexperts
Tjimka | Aimarketingexperts
Deel & Like ;-)

Hoe installeer en gebruik je de Facebook Pixel?

Tjimka.nl- Hoe isntalleer en gerbuik je een Facebookpixel

Waarom je een Facebook Pixel zou moeten installeren en hoe deze jouw bedrijf kan veranderen.

Wat is het nu eigenlijk, deze magische Facebook-pixel waar iedereen het over heeft? Het is een stukje code, wat Facebook aan jouw verstrekt, dat je op jouw website installeert om het gedrag van je bezoekers bij te houden.

Wat traceert de Facebook Pixel?

Allerlei geweldige dingen die je zou willen weten! Zoals wie je blog leest of je site in de afgelopen x aantal dagen heeft bezocht? Of wie zich heeft aangemeld en een lead wordt vs. wie je bestemmingspagina heeft bezocht en zich niet heeft aangemeld? Of wie heeft zich aangemeld en je agenda gecontroleerd, maar nog geen gratis strategiesessie geboekt? Welke mensen jouw product hebben toegevoegd aan hun winkelwagentje maar niet uitgecheckt zijn, nog niet gekocht hebben? Je kunt ook aangepaste conversies bijhouden, zoals wie jouw signatuur, je kenmerkende oplossing, heeft bekeken maar het programma niet heeft gekocht.

Waar gebruik je de Facebook Pixel voor?

Het is ontworpen om je te helpen de ROI op jouw Facebook-advertenties te meten door conversies bij te houden. De Facebook Pixel helpt je ook om jouw advertenties te optimaliseren en je uitgaven te verminderen door aangepaste doelgroepen te maken voor retargeting en vergelijkbare doelgroepen om nieuwe mensen te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten en services.

Waarom heb ik de Facebook Pixel nodig als ik niet bereid ben om voor advertenties te betalen?

Zelfs als je er niet klaar voor bent, is er een mogelijkheid dat je Facebook-advertenties wilt verkennen om jouw bedrijf in de toekomst te laten groeien? Als dat zo is, raad ik je ten zeerste aan om nu je Facebook-pixel te installeren. Op die manier beschik je over de gegevens die je nodig hebt om aangepaste doelgroepen te maken wanneer je er wel klaar voor bent om te adverteren. Hoe kun je de Facebook Pixel installeren en gebruiken.

Hier is een lijst met stapsgewijze video-instructies om je te helpen bij het installeren van je Facebook Pixel op jouw WordPress-website. Deze video’s kun je in minder dan 10 minuten bekijken!

Stap 1: Ga naar business.facebook.com/overview. Voer je gegevens in en klik op voltooien.

About the Author Tjimka

Wie is Tjimka - Als generalist heb ik een brede interesse. Daarom heb ik vaak een brugfunctie tussen technologie en de gebruiker. Ik ga graag de uitdaging aan en bijt me vast in de opdracht om het klantdoel te bereiken. Ik werk het liefst zelfstandig maar samen bereik je meer en daar leer ik van. Ik sta stevig in mijn schoenen en vertrouw op mijn intuïtie. Met mijn kennis en expertise op het gebied van marketing én de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning, help ik zakelijke dienstverleners die graag meer marketingactiviteiten willen ontplooien, maar geen tijd hebben, of niet voldoende kennis in huis hebben.

>